Sky-grin-sol-maske-bilde haha
Skrevet av

Peter Rydberg

Fotograf

Peter Rydberg

Publisert

God sommer!


Da var det sommer igjen, gitt! Jaggu kom den fort også, for juni snek innpå meg som lukten fra laksebiten jeg hadde latt ligge litt for lenge i kjøleskapet i forrige uke. Med den varme årstiden følger det herlige været, de gode luktene, den grønne naturen, og alt annet sommeren har å by på. Hvis man er oppmerksom, kan man faktisk se elsparkesyklene blomstre i veikanten! Selv er jeg veldig glad i lukten av nyklipt gress. Akkurat dét er kanskje litt kjipere for pollenallergikerne, da. Dere får bare ha det så gøy under dyna de neste par månedene. Bli der til november for sikkerhets skyld!

Skaff deg indre ro

Ferieplanene til onlinere er mange! Noen drar på fjellet i Norge. Noen stikker på surfetur i Norge. Noen reiser til Syden… i Norge, på en eller annen måte. Nei, greit, det skjer kanskje ikke så mye for tiden. Kærra kan ta seg en bolle. Vi informatikere er jo ressurssterke, så å finne på morsomme aktiviteter burde jo ikke være helt umulig. Finn på noe digitalt med gjengen din mellom de korte stundene du ikke gror fast i din lokale park. Spis ymse sopp i en skog der ingen kan høre deg. Ta med deg en kompis eller én og ofre vedkommende til værgudene. Ellers kan jeg jo friste med en aldri så liten kont på slutten av sommeren! Da kan du bruke tiden på litt deilig eksistensiell stress under de varme sommermånedene.

For deg som er litt stressa for pandemien, så er det selvsagt forståelig. Den er på ingen måte over enda. Jeg kan anbefale å begrense nyhetsinntaket, og i alle fall la være å telle pikslene på vaksinegrafen til enhver tid. Da stresser man mindre over en allerede kjip situasjon. Før du vet ordet av det, tikker det inn en SMS som sier at du nå har muligheten til å vaksineres. I frykt for å sitte her på min Høie hest, vil jeg selvsagt oppfordre alle til å ta vaksinen når det omsider blir mulig. Hvis du rasjonelt sett ikke kan ta vaksinen, skal du selvsagt få slippe. Om frykten er irrasjonell derimot, får du bare bite i det sure eplet! Deretter tygger du. Svelger. Og gjør det om igjen. Et godt eple forlenger livet, sies det. Jeg tror jeg må bli bedre på ordtakene mine.

Online tar aldri pause

Onlinere flest drar kanskje fra Trondheim under sommeren, men Online tar ikke pause av den grunn! Først og fremst er det i år, som alle år, planlagt sommerfest i Oslo. Datoen er foreløpig satt til 16 juli, men nærmere detaljer overlater jeg til gjengen i Hovedstyret når de blir ferdige med å nappe ut metall av niplene sine. Underveis i sommeren blir det også lansert en flunkende ny promovideo til Online! Hvis ikke det pirrer kommende informatikere, må vi nesten begi oss ut på eventyr blant voksenvideoer i de mørkere delene av internettet. Og apropos nye informatikere, fadderukene sparkes jo i gang i midten av august også! Der har du noe å fantasere om mens du sitter inne og øver deg til konten for Dragvoll-faget du trodde skulle bli lett.

Til slutt en liten beskjed fra undertegnede. Min tid som nettredaktør er herved over, da jeg har fått besøksforbud fra samtlige i komiteen. Javel, det har egentlig mer å gjøre med at jeg nå har fått fastjobb i Oslo. I skrivende stund sitter jeg i bilen på vei til mitt livs neste kapittel. Du vet, kapittelet forfatteren ga opp litt hvor ting bare skjer og gamle karakterer dukker opp helt ut av det blå. Jeg kan være fornøyd med det! Hvis dere lurte, så er ikke dette døden av OW, Slack-spam, og vitser om Northug. Videre kommer Peder “Pedde” Espen og Bendik Brunvoll til å styre driften her i nettredaksjonen, så det er det bare å se frem til! De har begge syke tanker og flere Offline-artikler under beltet. Jeg vil bare takke for meg og ønske alle en riktig god sommer!

Tags sommerkoronacorona