genvors
Skrevet av

Sebastian Hegreberg, Ida Matre

Fotograf

Ida Matre

Publisert

GenVORS


Nysgjerrig på hva som skal skje på Generalforsamlingen i høst? Usikker på hva genfors egentlig er? Varm opp med denne artikkelen fra økonomi- og vedtektskvelden AKA GenVORS!

Kvelden hadde inntatt A4, solen hadde meldt sin avskjed og sekken til Robin (nestleder) var full av nøtter og müslibarer. En liten gjeng gærninger fra Hovedstyret, heretter kalt HS, hadde samlet folket for Økonomi- og vedtektskveld (AKA GenVORS). Også i år levde håpet om at “dette tar jo ikke så lang tid og det vil ikke være så mye diskusjon”.

Kvelden startet med at forsamlingen måtte slepe seg fra A4 og bort til Verkstedteknisk, et bygg som kun kan beskrives som en labyrint. Når vi omsider fant fram var formålet for kvelden å diskutere saks- og vedtektsforslag som en forberedelse til genfors. Økonomien i økonomi- og vedtektskveld ble lagt litt på hylla ettersom vår kjære økonomiansvarlig befant seg på en skitten pub en plass i London. Dette kombinert med at en drøy tredjedel av Onlines komiteer var på onboarding gjorde at oppmøtet ble tynt.

Men det gjorde ikke hypen noe mindre i det første sak skulle på bordet og Onlines Travis Scott og Drake (Sondre og Sebbi) inntok scenen med den velkjente setningen “Sun is down”. De levde godt opp til navnet La Flame ved å kaste tidenes brannfakkel inn i forsamlingen: de stilte spørsmål til kompileringen og dens utforming. Da våknet uglene på bakerste rad og diskusjonen fyrte løs. Etter mye om og men så ordstyrer seg nødt til å sette strek og gutta trakk seg tilbake i salen med mange nye perspektiver.

Og det satte strek på første og siste sak. Forsamlingen roet seg ned, bedkom evakuerte til sitt eget møte (det spekuleres i kulissene om dette var vinonsdag) og vi kunne begynne med vedtektsforslagene. Første ut var nestleder Robin som pulla opp med et forslag om å endre ordlyden i vedtektene om komiteene. Her gikk forslaget ut på å endre fra ordet kjernekomiteer til komiteer i vedtektene, for å ikke undergrave nodekomiteer (ekskommeren i meg er hvertfall glad).

Videre ønsket Maiken (arrkom-representant) og Anders (leder) å dunke inn et lekent forslag om å tydeliggjøre i vedtektene hvem som kan være medlem i vår kjære linjeforening. Sosialt medlem skulle tydeliggjøres og faktisk medlem kunne godkjennes av HS i visse tilfeller. Her var det mye forvirring ettersom HS holdt kortene tett inntil brystet på hvilke edge-cases som egentlig gjaldt. Dette er noe de dessverre ikke kan dele med lekmenn som oss.

Caro (trikom-rep) og Robin kom inn fra sidelinjen med et forslag som omhandlet å trekke seg fra styret. Et dårlig tegn fra HS, er HS in shambles og Online snart på bar bakke? Vil det være mulig å kuppe hele Online i nærmeste fremtid etter at HS har falt sammen og det har blitt skapt et maktvakuum? Heldigvis ikke! Forslaget handlet om hvordan det skal løses dersom styrerepresentanter ønsker å stille til leder, nestleder eller økonomiansvarlig for Online. Et slikt rollebytte vil kreve et nytt valg på generalforsamlingen og forslaget går ut på å få mer forutsigbarhet knyttet til et slikt rollebytte.

Travis (Sondre (prokom-rep)) så seg ikke ferdig og inntok scenen nok en gang, denne gangen med enda en bar fra den myteomspunnede “Sicko Mode”. Nå skulle vi diskuterte om ledervalget skulle være på høsten eller på våren sånn som det er nå. For de av dere som ikke er well versed i Online-loren her er det kanskje like greit. På den evigvarende generalforsamlingen som var nå i vår ble det bestemt (etter ekstremt mye om og men) at vi skal ha to generalforsamlinger i året, en på høsten og en på våren. Da blir leder, nestleder og økonomiansvarlig valgt på våren og øvrige styremedlemmer valgt på høsten. Spørsmålet som Sicko-Sondre ville ha svaret på var om vi som et resultat av dette skulle flytte komitéledervalget. Diskusjonen fløt godt og HS tok med seg gode tilbakemeldinger fra salen.

Videre rettet forsamlingen seg mot Ida og Hanne fra FeminIT, som hadde kanskje kveldens største vedtektsendring hengende over seg. Akkurat som når undertegnede er på vinmonopolet ble det mye snakk om prosenter, men det virket som at alle stilte seg positivt til FeminIT, som ønsker å bedre jenters hverdag på informatikk.

Siste vedtektsendring for kvelden kom sent, men godt. Det handlet om at nodekomitémedlemmer også kan stille til leder, nestleder og økonomiansvarlig, som forsamlingen var enig i, eller i hvert fall ikke gadd å diskutere noe særlig.

Alle gode ting må dessverre også komme til en avslutning. Nøtter var spist, memes var laget og forsamlingen var tømt for energi. Anders og Robin pakket snippsekken med nøtter og nye perspektiver, for deretter å traske hjem sammen hånd i hånd under stjernehimmelen.

Sist endret
Tags generalforsamlingengenforsgenvors