GenVORS
Skrevet av

Ida Matre

Fotograf

Ida Matre

Publisert

GenVORS og generalforsamlingen?!


Kulden har begynt å sette inn, trærne blir oransje og det er ikke tvil om hva som skjer i Online; genVORS og generalforsamlingen nærmer seg. Du lurer kanskje på hva dette er eller hvorfor du bør bry deg? Da er denne artikkelen for deg.

Online har egne vedtekter som forklarer hvordan organisasjonen fungerer. Disse kan du lese her: https://github.com/dotkom/Onlines_Vedtekter For å gjøre endringer i vedtektene må dette godkjennes av Onlines øverste organ; generalforsamlingen! Her kan alle som er medlem av Online møte, legge frem forslag til vedtektsendringer eller saksforslag, eller bare være irriterende og kranglete på bakerste rad. Det er helt opp til deg!

Et vedtektsforslag er som navnet tilsier et forslag til endring av en vedtekt. Et saksforslag derimot, er mer en avtale om at noe skal skje. Tidligere saksforslag har vært at det skal etableres en gruppering som skal se på organisasjonsstrukturen til Online eller at komiteene skal legge frem miljøtiltak i årsberetningen sin.

GenVORS er generalforsamlingens litt rampete lillebror. Her er det litt chillere stemning og målet er å diskutere sakene og vedtekstendringene som skal bli tatt opp på generalforsamlingen, slik at uklarheter kan fikses før den store kvelden. Som navnet tilsier er det også fullt lov å ta med seg en liten bjørnunge eller ti. Det ryktes at det kommer en bingo (med premie!) som kommer til å spice opp kvelden betraktelig. For de som ikke orker tanken på å lage middag, kan vi også friste med pizza til alle som møter. Etter at saker og vedtektsforslag er diskutert, går veien videre til kontoret der enda flere kalde venner kan konsumeres.

Høstens store begivenhet (nei, ikke oktoberfest i UKA), er generalforsamlingen den 16. oktober i år. Generalforsamlingen forkortes ofte genfors, uttales helt likt som genVORS, bare for å gjøre det så forvirrende som mulig. Her vil de samme sakene og vedtektsendringene som tidligere ble presentert på genVORS, faktisk stemmes over. Kvelden består også av mye annet snacks, både bokstavelig og figurativt (trikom flytter kiosken til H3<33). Dette er en litt mer høytidelig kveld og vi får også besøk av profesjonelle ordstyrere (de har med egen hammer - dritkult).

Hvorfor skal du gidde å bli med på dette, du synes jo ikke dette høres spennende i det hele tatt? Jeg tenkte det samme som deg, men kastet meg med på en generalforsamling. Å møte opp gir deg innsikt i Online, du møter mange andre som engasjerer seg sterkt for vår kjære linjeforening og du får påvirkningskraft på hvordan fremtiden til Online ser ut. Dette gir mye motivasjon og du kommer til å lære mye om Online. Ikke minst må du få med deg de interne vitsene og memesene i genfors-kanalen på Slack. Kanskje du selv skal briljere med det ultimate memet, og stikke av med seieren i den sagnomsuste meme-konkurransen?

Sist endret
Tags genvors